8 груд. 2016 р.

Година Коду на порозі!

5 грудня стартувала щорічна глобальна ініціатива Година Коду. Наша гімназія вже не вперше приймає участь у цьому заході.
Hour of Code – це безкоштовна міжнародна освітня ініціатива, що спрямована на популяризацію ІТ серед учнів шкіл за допомогою проведення одного спеціально розробленого інтерактивного уроку інформатики. За час ісування ініціативни в ній взяло участь понад 140 мільйонів школярів!
На світовій мапі учасників Години Коду у нас також є своя позначка:
Минулоріч участь у цій глобальній ініціативі взяли понад 100 учнів нашої гімназії (про неї можна почитати за посиланням http://allakalichun.blogspot.com/2015/12/blog-post_13.html), тому за сьогоднішню Годині Коду досвічені учасники бралися сміливо і впевнено заробляли свій сертифікат. Найкраще це вдалося саме 7-8 класам (вивчення Scratch не пройшло безслідно):




Досвід досвідом, але стає трішки страшно, коли за тобою женеться юрба зомбі :)



Найцікавіше почалося у четвер, коли до школи завітали Степан Смаль (провідний спеціаліст LITS Lviv IT School) та Богдан Оліярчук (засновник та директор компанії Sitekafe) -  ІТ-фахівці Львова, які були запрошені у навчальні заклади Львова у ролі менторів на Годину Коду для 9-11 класів. Організатором цих візитів у школи Львова стали LITS Lviv IT School та Львівська міська рада. Година пролетіла швидко: встигли і попрацювати і поспілкуватися, діти отримали масу задоволення, а на прощання - селфі!




До нових зустрічей на Годині Коду!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...