29 груд. 2015 р.

Цифрова стіна Padlet

Онлайновий сервіс Padlet є сервісом-прототипом стіни або дошки, на якій ви або будь-який бажаючий зможе залишити своє повідомлення, прикріпити картинку, розмістити свій файл, посилання або оголошення.
Приступити до роботи можна за посиланням:  Padlet (веб-додаток)
З'являється стартова сторінка: поки що ще чиста стіна характерного сірого кольору. Але довго розглядати голі стіни сенсу немає, тому почнемо наповнювати її змістом.
Для цього необхідно просто зробити подвійне клацання в будь-якому місці сторінки, після чого з'явиться спеціальна формочка, що дозволяє завантажити файл зі свого комп'ютера, вказати посилання на сторінку або картинку в мережі або навіть вставити знімок з веб-камери.







 Зверніть увагу, що Padlet вміє не тільки зберігати файли, але й відображати багато з них в зручному вбудованому переглядачі, що з'являється поверх стіни.

Кожна сторінка-стіна має свою унікальну адресу, якою ви можете поділитися зі своїми колегами і вони, таким чином, можуть приєднатися до її редагування. Ви можете налаштувати рівні доступу так, що гості вашої сторінки зможуть тільки переглядати, додавати матеріали або отримають повний доступ. Ці та інші налаштування ви зможете змінити в спеціальній правій панелі, що з'являється після клацання по кнопці Налаштування:


За допомогою інструмента Налаштування ви можете додати заголовок і опис сторінки:

 змінити фон:

 вказати бажаний шаблон розміщення елементів (вільний або сітка):
та багато іншого.
Більшість опцій доступна без реєстрації, проте деякі, наприклад, отримання повідомлень про зміни на вашій стіні, вимагають створення облікового запису, що зробити зовсім не важко.
Якщо ви захочете поділитися своєю сторінкою, то для цього є спеціальний розділ Share, де передбачені практично всі можливі функції експорту. Так, ви можете відправити сторінку Padlet в популярні соціальні мережі, зберегти у вигляді електронного документа у форматах PDF, Exel, CSV, надіслати електронною поштою, вставити в свою сторінку або блог за допомогою html-коду, роздрукувати і навіть використовувати мобільну версію.

Підводячи підсумок, можна зробити висновок, що Padlet - це чудово інтуїтивний, зручний і багатофункціональний сервіс для зберігання, організації та спільної роботи з різними матеріалами. 
Сервіс повністю безкоштовний і не має яких-небудь обмежень на кількість створюваних сторінок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...