28 груд. 2015 р.

Створюємо QR-код

QR-код - квадратна картинка, у якій закодована якась інформація. Це може бути звичайний текст, адреса в Інтернеті, телефон, координати певного місця, візитівка тощо. Їх спеціальний вигляд полегшує читання закодованих даних за допомогою сучасних мобільних телефонів, оснащених камерами. Досить навести камеру телефона на код і тут же отримаєте доступ до його вмісту.
QR-коди (від Quick Response - англійською «швидка реакція», «швидкий відгук») були розроблені в 1994 році японською компанією Denso-Wave. У самій Японії QR-коди отримали широке поширення ще на початку 2000-х років: їх розміщують в рекламі, на упаковці товарів, друкують в буклетах, використовують в іграх, в довідниках і ще мільйонами різних способів. З широким розповсюдженням досить потужних мобільних телефонів, оснащених вбудованими камерами, QR-коди почали поширюватись по всьому світу.
Для читання QR-кодів на мобільний телефон необхідно встановити спеціальну програму.
Створити QR-код можна за допомогою спеціальних сайтів-генераторів QR-кодів. Наприклад,
 http://www.qr-code-generator.com/
http://ua.qr-code-generator.com/
http://qrcodes.com.ua/
http://www.qrmania.ru/
Деякі з них дозволяють створити код довільного кольору та фону, різного розміру.

Достатньо ввести параметри для коду і зберегти його у форматі картинки чи HTML-коду для вставки на сайт або у блог. 
Для того, щоб зчитати QR-код, необхідно: встановити на смартфон відповідну програму для зчитування QR-коду, запустити її і навести об'єктив камери на код. Код розпізнається автоматично і на екрані смартфона з'являється інформація, закодована в QR-коді. 

Зчитати QR-код можна і за допомогою сайту http://decodeit.ru/qr (на випадок, коли немає пристрою для зчитування).

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...